Menü Kapat

Mağaza

Showing 17–26 of 26 results

  • 160.00 

    Pancar,içerisinde bulunan A, B, C, P vitaminleri, potasyum, sodyum, manganez, fosfor, çinko, demir, kalsiyum gibi vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemimizi güçlendirirken kırmızı renginden gelen antioksidan içeriği sayesinde vücudumuzdaki zararlı maddelerin atılmasına destek olur.
    Fermente edildiğinde faydaları katlanan pancar bağırsak floramızdaki faydalı bakterilerin çoğalmasına destek olur.

  • 230.00 

    Fermente Sirkenin Kullanım Alanlar

    Fermente sirkeler Anti bakteriyel, antifungal ve antiinflamatuar özellikleri ile size sağlıklı ,genç bir cilt sağlar. Cildinizin sağlıklı alkali pH düzeyine erişmesine yardımcı olur. Yüzünüzü temizledikten sonra bir parça pamuğa elma sirkesi damlatın ve cildinize tonik gibi uygulayın. Gözenekleri sıkılaştırırken kirleri de temizleyecektir.

    Anti bakteriyel özelliği ile banyodan sonra koltuk altınıza birazcık sürmek kötü kokuyu engelleyecektir
    Temiz bir nefes için 1 yemek kaşığı sirke ile 1çay bardağı suyu karıştırıp gargara yaparsanız ağız ve boğaz içerisindeki kötü bakterilere karşı etkili olacaktır.

    Ayaklarınızı yıkadığınız suya bir miktar sirke döküp 15 dk. beklediğinizde ayaklarınızın pamuk gibi olacak ve kötü kokulara karşı etkili olacaktır.

    Varisler için bir pamuğa sirke damlatıp yatmadan önce varisli bölgeye uyguladığınızda size rahatlatacaktır
    Banyo yaptığınız suya 1 bardak sirke eklerseniz vücudunuzu toksinlerden arındıracaktır

    Saçlarınızı yıkadıktan sonra 1 bardak suya 1 yemek kaşığı sirke karıştırıp saçınıza uygulayıp 2 dk bekletip duruladığınızda saçlarınız daha sağlıklı ve parlak gözükecektir

    Bulaşık makinelerinde deterjan yerine sirke kullanabilirsiniz Fırın içi temizlikte ,mutfak tezgahı cam ve ayna temizliğinde de kullanabilirsiniz.

    Sirke Sağlıktır

    Gün içerisindeki bir öğününüze 2çay kaşığı sirke eklemeniz yemek sonrası kan şekeri yükselmelerinde % 20 ye varan düşmeler sağlayabiliyor.

    Akşam yemeğine eklenen 1-2 çay kaşığı sirkede ertesi sabah ki kan şekerini daha düşük tutabiliyor
    Düzenli sirke tüketiminin kan basıncını düşürebileceğini gösteren kanıtlar da mevcuttur.

  • 160.00 

    SAUERKRAUT (Ekşi Lahana), LAB ile fermente edilen, zengin probiyotik içeriğinin yanında prebiyotik de içermesiyle sağlığımıza sayısız fayda sunan sinbiyotik bir gıdadır.

    Lakto fermente ekşi lahana kendi suyuyla fermente olur; içerisindeki enzimler, vitaminler ve dost bakterilerle süper gıdaya dönüşür.

    Herbir çeşidine özgü sağlık deposu içeriği ve lezzetiyle fonksiyonel beslenmenin temelini oluşturur.

    K, C ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, diyet lifi, folat, demir ve potasyum içerir.

    Sirke, limon içermez, pastörize edilmemiştir.

    Ekşi lahana kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir gıdadır.

    İçeriğindeki lif nedeniyle daha uzun sürede sindirilir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir.

    Fermantasyon süreci, besinlerin biyoyararlanımını artırarak kendisinden daha besleyici hale getirir.

    Bağırsak mikrobiyatası genel sağlığımız için son derece önemlidir. Bağırsaklarımızda bulunan bakteriler metabolizmamızı, ruh halimizi, bağışıklık sistemimizi, enerji seviyemizi, hormon üretimimizi ve çok daha fazlasını etkiler. Dolayısıyla sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olabilmenin en iyi ve en etkili yolu probiyotik gıdalardır.

  • 160.00 

    SAUERKRAUT (Ekşi Lahana), LAB ile fermente edilen, zengin probiyotik içeriğinin yanında prebiyotik de içermesiyle sağlığımıza sayısız fayda sunan sinbiyotik bir gıdadır.

    Lakto fermente ekşi lahana kendi suyuyla fermente olur; içerisindeki enzimler, vitaminler ve dost bakterilerle süper gıdaya dönüşür.

    Herbir çeşidine özgü sağlık deposu içeriği ve lezzetiyle fonksiyonel beslenmenin temelini oluşturur.

    K, C ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, diyet lifi, folat, demir ve potasyum içerir.

    Sirke, limon içermez, pastörize edilmemiştir.

    Ekşi lahana kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir gıdadır.

    İçeriğindeki lif nedeniyle daha uzun sürede sindirilir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir.

    Fermantasyon süreci, besinlerin biyoyararlanımını artırarak kendisinden daha besleyici hale getirir.

    Bağırsak mikrobiyatası genel sağlığımız için son derece önemlidir. Bağırsaklarımızda bulunan bakteriler metabolizmamızı, ruh halimizi, bağışıklık sistemimizi, enerji seviyemizi, hormon üretimimizi ve çok daha fazlasını etkiler. Dolayısıyla sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olabilmenin en iyi ve en etkili yolu probiyotik gıdalardır.

  • 95.00 

    Sirkencübin şerbeti, Osmanlı zamanından günümüze kadar gelen özellikle sarayda çok tüketilen refahlatıcı ve sağlıklı   bir şerbetdir.  Mevlana Celaleddin Rumi’nin en sevdiği içeceklerden biri olan Sirkencübinin bir diğer adı da Mevlevi içeceğidir.
    Elma sirkesi yada üzüm sirkesi, bal, su ve çeşitli baharatların karışımıyla hazırlanan SİRKENCÜBİN benzersiz lezzete ve ferahlatıcı bir aromaya sahiptir
     *Detoks etkisiyle vücudumuzu arındırırken kan şekerini düzenleyerek uzun süreli tokluk hissi verir

    * Hazımsızlığa iyi gelerek sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur

  • 160.00 

    SAUERKRAUT (Ekşi Lahana), LAB ile fermente edilen, zengin probiyotik içeriğinin yanında prebiyotik de içermesiyle sağlığımıza sayısız fayda sunan sinbiyotik bir gıdadır.

    Lakto fermente ekşi lahana kendi suyuyla fermente olur; içerisindeki enzimler, vitaminler ve dost bakterilerle süper gıdaya dönüşür.

    Herbir çeşidine özgü sağlık deposu içeriği ve lezzetiyle fonksiyonel beslenmenin temelini oluşturur.

    K, C ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, diyet lifi, folat, demir ve potasyum içerir.

    Sirke, limon içermez, pastörize edilmemiştir.

    Ekşi lahana kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir gıdadır.

    İçeriğindeki lif nedeniyle daha uzun sürede sindirilir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir.

    Fermantasyon süreci, besinlerin biyoyararlanımını artırarak kendisinden daha besleyici hale getirir.

    Bağırsak mikrobiyatası genel sağlığımız için son derece önemlidir. Bağırsaklarımızda bulunan bakteriler metabolizmamızı, ruh halimizi, bağışıklık sistemimizi, enerji seviyemizi, hormon üretimimizi ve çok daha fazlasını etkiler. Dolayısıyla sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olabilmenin en iyi ve en etkili yolu probiyotik gıdalardır.

  • 0.00 

    Fermente Sirkenin Kullanım Alanlar

    Fermente sirkeler Anti bakteriyel, antifungal ve antiinflamatuar özellikleri ile size sağlıklı ,genç bir cilt sağlar. Cildinizin sağlıklı alkali pH düzeyine erişmesine yardımcı olur. Yüzünüzü temizledikten sonra bir parça pamuğa elma sirkesi damlatın ve cildinize tonik gibi uygulayın. Gözenekleri sıkılaştırırken kirleri de temizleyecektir.

    Anti bakteriyel özelliği ile banyodan sonra koltuk altınıza birazcık sürmek kötü kokuyu engelleyecektir
    Temiz bir nefes için 1 yemek kaşığı sirke ile 1çay bardağı suyu karıştırıp gargara yaparsanız ağız ve boğaz içerisindeki kötü bakterilere karşı etkili olacaktır.

    Ayaklarınızı yıkadığınız suya bir miktar sirke döküp 15 dk. beklediğinizde ayaklarınızın pamuk gibi olacak ve kötü kokulara karşı etkili olacaktır.

    Varisler için bir pamuğa sirke damlatıp yatmadan önce varisli bölgeye uyguladığınızda size rahatlatacaktır
    Banyo yaptığınız suya 1 bardak sirke eklerseniz vücudunuzu toksinlerden arındıracaktır

    Saçlarınızı yıkadıktan sonra 1 bardak suya 1 yemek kaşığı sirke karıştırıp saçınıza uygulayıp 2 dk bekletip duruladığınızda saçlarınız daha sağlıklı ve parlak gözükecektir

    Bulaşık makinelerinde deterjan yerine sirke kullanabilirsiniz Fırın içi temizlikte ,mutfak tezgahı cam ve ayna temizliğinde de kullanabilirsiniz.

    Sirke Sağlıktır

    Gün içerisindeki bir öğününüze 2çay kaşığı sirke eklemeniz yemek sonrası kan şekeri yükselmelerinde % 20 ye varan düşmeler sağlayabiliyor.

    Akşam yemeğine eklenen 1-2 çay kaşığı sirkede ertesi sabah ki kan şekerini daha düşük tutabiliyor
    Düzenli sirke tüketiminin kan basıncını düşürebileceğini gösteren kanıtlar da mevcuttur.

  • 99.50 

    Yoka gevreklerini; 10 yıldır düzenli olarak atalık buğday unları ile beslediğimiz Yoka Ekşi Mayası ile hazırlıyoruz. Kullandığımız atalık buğday unları ve uzun fermantasyon süreci ile sindirimi kolay, lezzetli ve uzun süre tok tutan gevrekler elde ediyoruz

    • Ekşi lahanalarınıza, peynirlerinize, soslarınıza, reçel ya da marmelatlarınıza altlık yapabilirsiniz
    • Lezzetli bir çıtırlık için salatalarınıza, çorbalarınıza ekleyebilirsiniz
    • Tek başına bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
    Kullandığımız atalık buğday unları taş değirmende öğütülmüştür. Kepeği ve ruşeymi ayrılmamıştır. Protein, lif, vitamin ve mineral içeriği ile besin değerleri yüksektir.

    Yoka Gevreklerinin Üretiminde Kullandığımız Unlar;
    • Selçuklu nazarlığı olarak da tabir edilen Sivas`ın atalık buğdayı ZERUN buğdayımız
    • Hitit kitabelerinde bile bahsi geçen, kaz dağlarının eteklerinde yetişen KIZILCA buğdayımız
    • İç Anadolu da özellikle Kayseri ilimizde yetiştirilen nesilden nesile korunarak bugünlere gelmiş GACER buğdayımız
    • Anadolu coğrafyasının en eski buğday türlerinden biri olan, Kars- Erzurum civarında yetiştirilen, 2500 rakımlı Alla hu Ekber Dağları eteklerinde yeniden toprakla buluşan KIRMIZI buğdayımız
    • Mezopotamya`nın altın saçlı kızı ve Mezopotamya`nın bilinen en eski buğdayı, Mardin de yeniden hayat bulan SORGÜL buğdayımız.

    Her biri kültürel miras, genetik hazinemiz.

    İçindekiler : Atalik buğday unları karışımı, tereyağı, zeytinyağı, ekşi maya, süt, karbonat, sirke, kaya tuzu

  • 99.50 

    Yoka gevrek Yoka gevreklerini; 10 yıldır düzenli olarak atalık buğday unları ile beslediğimiz Yoka Ekşi Mayası ile hazırlıyoruz. Kullandığımız atalık buğday unları ve uzun fermantasyon süreci ile sindirimi kolay, lezzetli ve uzun süre tok tutan gevrekler elde ediyoruz

    • Ekşi lahanalarınıza, peynirlerinize, soslarınıza, reçel ya da marmelatlarınıza altlık yapabilirsiniz
    • Lezzetli bir çıtırlık için salatalarınıza, çorbalarınıza ekleyebilirsiniz
    • Tek başına bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
    Kullandığımız atalık buğday unları taş değirmende öğütülmüştür. Kepeği ve ruşeymi ayrılmamıştır. Protein, lif, vitamin ve mineral içeriği ile besin değerleri yüksektir.

    Yoka Gevreklerinin Üretiminde Kullandığımız Unlar;
    • Selçuklu nazarlığı olarak da tabir edilen Sivas`ın atalık buğdayı ZERUN buğdayımız
    • Hitit kitabelerinde bile bahsi geçen, kaz dağlarının eteklerinde yetişen KIZILCA buğdayımız
    • İç Anadolu da özellikle Kayseri ilimizde yetiştirilen nesilden nesile korunarak bugünlere gelmiş GACER buğdayımız
    • Anadolu coğrafyasının en eski buğday türlerinden biri olan, Kars- Erzurum civarında yetiştirilen, 2500 rakımlı Allahu Ekber Dağları eteklerinde yeniden toprakla buluşan KIRMIZI buğdayımız
    • Mezopotamya`nın altın saçlı kızı ve Mezopotamya`nın bilinen en eski buğdayı, Mardin de yeniden hayat bulan SORGÜL buğdayımız.

    Her biri kültürel miras, genetik hazinemiz.

    İçindekiler : Atalik buğday unları karışımı, tereyağı, zeytinyağı, ekşi maya, süt, karbonat, sirke, keten tohumu, haşhaş, susam, çörek otu, ay çekirdeği, kaya tuzu

  • 160.00 

    SAUERKRAUT (Ekşi Lahana), LAB ile fermente edilen, zengin probiyotik içeriğinin yanında prebiyotik de içermesiyle sağlığımıza sayısız fayda sunan sinbiyotik bir gıdadır.

    Lakto fermente ekşi lahana kendi suyuyla fermente olur; içerisindeki enzimler, vitaminler ve dost bakterilerle süper gıdaya dönüşür.

    Herbir çeşidine özgü sağlık deposu içeriği ve lezzetiyle fonksiyonel beslenmenin temelini oluşturur.

    K, C ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, diyet lifi, folat, demir ve potasyum içerir.

    Sirke, limon içermez, pastörize edilmemiştir.

    Ekşi lahana kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir gıdadır.

    İçeriğindeki lif nedeniyle daha uzun sürede sindirilir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir.

    Fermantasyon süreci, besinlerin biyoyararlanımını artırarak kendisinden daha besleyici hale getirir.

    Bağırsak mikrobiyatası genel sağlığımız için son derece önemlidir. Bağırsaklarımızda bulunan bakteriler metabolizmamızı, ruh halimizi, bağışıklık sistemimizi, enerji seviyemizi, hormon üretimimizi ve çok daha fazlasını etkiler. Dolayısıyla sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olabilmenin en iyi ve en etkili yolu probiyotik gıdalardır.