Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.
640.00 ₺ 580.00 ₺
İlgili ürünler
-
230.00 ₺
Tapenade, geleneksel olarak zeytin, kapari ve zeytinyağıyla hazırlanan bir Akdeniz ezmesidir. Yoka Fermente olarak bu tarifi, deniz yosunu ile yeniden yorumladık. Tabiatın iki güçlü ve sağlıklı gıdasını zeytin ve yosunu aynı kavanozda buluşturduk.
Doğal fermantasyonla olgunlaşan bu tapenade, hem besleyici hem de tamamen bitkisel bir seçenek arayanlar için idealdir.
Tuzlu ve umami aromasıyla sofralarınıza derinlik ve renk katacaktır.
içeriği, Yeşil zeytin, siyah zeytin, kapari, deniz yosunu ( nori ve sprulina ), ceviz, fesleğen, zeytinyağı, sarımsak, kurutulmuş
domates, baharatlar
Mineral zengini : Deniz yosunu doğal iyot ve magnezyum kaynağıdır.
Canlı fermente dokunuş : Sindirimi destekler, doğallığın canlılığını taşır.
Bitkisel güç: Zeytin ve yosunun birleşimiyle yoğun doyurucu bir tat profili sunar.
Ekşi mayalı ekmek, salata veya peynir tabağıyla mükemmel uyum sağlar
Yoka yosunlu tapenade sofranıza Akdeniz`in doğallığını ve denizin ferahlığını taşır. -
320.00 ₺
Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.Bu tuz kristal değil, ince toz şeklinde olduğundan, patlamış mısır tanelerine birazcık yağ ile birlikte az miktarda eklemeniz yeterlidir. Patlamış mısıra lezzetli bir tereyağlı tat verir. Hiç bir katkı maddesi içermemektedir.
* patlamış mısır
* patates kızartmaları
* cips
* kuruyemiş karışımları
gibi yiyeceklerinize lezzet katın. -
450.00 ₺
Tapenade, geleneksel olarak zeytin, kapari ve zeytinyağıyla hazırlanan bir Akdeniz ezmesidir. Yoka Fermente olarak bu tarifi, deniz yosunu ile yeniden yorumladık. Tabiatın iki güçlü ve sağlıklı gıdasını zeytin ve yosunu aynı kavanozda buluşturduk.
Doğal fermantasyonla olgunlaşan bu tapenade, hem besleyici hem de tamamen bitkisel bir seçenek arayanlar için idealdir.
Tuzlu ve umami aromasıyla sofralarınıza derinlik ve renk katacaktır.
içeriği, Yeşil zeytin, siyah zeytin, kapari, deniz yosunu ( nori ve sprulina ), ceviz, fesleğen, zeytinyağı, sarımsak, kurutulmuş
domates, baharatlar
* Mineral zengini : Deniz yosunu doğal iyot ve magnezyum kaynağıdır.
* Canlı fermente dokunuş : Sindirimi destekler, doğallığın canlılığını taşır.
* Bitkisel güç: Zeytin ve yosunun birleşimiyle yoğun doyurucu bir tat profili sunar.
Ekşi mayalı ekmek, salata veya peynir tabağıyla mükemmel uyum sağlar
Yoka yosunlu tapenade sofranıza Akdeniz`in doğallığını ve denizin ferahlığını taşır.






İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.