Menü Kapat

Fermente İçecek Seti

660.00 

Kategoriler:

Kale & Spirulina & Kereviz Tonik
Kale tartışmasız dünyanın en popüler sağlıklı yeşil yiyeceklerinden biridir. Kale sadece besleyici olmakla kalmayıp detoks edici özelliklere sahip olduğu da kabul edilmektedir. Aynı zamanda çok sayıda bilimsel çalışma kronik hastalık riskini azaltmada da yardımcı olduğunu ortaya koymuştur.
Bilimsel verilere göre kalenin en önemli faydaları şunlardır:
• İltihabı azaltır. Kale koyu yeşil yaprakları, iltihap belirteçlerini azaltmada etkili olduğu kanıtlanmış antioksidanlar ve diğer doğal bileşikler açısından zengindir, böylece kronik ve yaşa bağlı hastalık riskini azaltır.
• Kolesterolü düşürmek. Kardiyovasküler sağlık için en önemli faktör kolesteroldür. Kale’nin atardamar duvarlarında biriken zararlı kolesterolü (LDL) azaltmaya katkı sağlamaktadır.
Kalenin insan sağlığı açısından diğer önemli faydaları şunlardır:
• Cilt ve göz sağlığını destekler. Karoten açısından zengin diğer besinlerle birlikte kalenin düzenli olarak tüketilmesinin, görmeyi koruduğu ayrıca cilt yenilenmesine katkıda bulunarak yaşlanmanın ilk görünür belirtilerinin ortaya çıkmasını geciktirdiği bilinmektedir.
• Beyin fonksiyonunu destekler. Kale, beyin gelişimi ve optimum işlevi için gerekli olan ve nörodejeneratif hastalıkları önlemeye yardımcı olan besinler ve diğer mikro bileşikler açısından zengindir.

• Lahanagiller familyasından olan kale, karotenoidler , glukozinatlar ve fenolik bileşikler açısından zengindir ; bunların hepsi, bu yeşil yapraklı sebzenin harika antioksidan ve iltihap giderici özelliklerinin ardındaki maddelerdir.
• Kalenin anti-inflamatuar özellikleri esas olarak glukozinatlara atfedilir . Diğer turpgiller gibi kalede mikrobiyota kompozisyonunu iyileştirerek , faydalı mikroorganizmaların varlığını destekleyerek ve zararlı bakteri oranını azaltarak sistemik inflamasyonu azaltma yeteneğine sahiptir.

Spirulina, vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve proteinle dolu mavi-yeşil bir algdir. Süper besin olarak uzun bir geçmişi vardır. İlk olarak besin değeri için eski Aztekler tarafından yenen spirulina, daha yakın zamanda uzay görevlerindeki NASA astronotları için bir takviye olarak kullanılmıştır.
Spirulina bitkisel protein açısından zengindir. İçeriğinin %65 ila %70’ini protein oluşturur. Bu proteinin çoğu , spirulinaya mavi-yeşil rengini veren bir pigment olan fikosiyanin’den gelir.
Spirulina, vitamin, mineral ve yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bitki proteini fikosiyanin açısından da zengindir. Spirulina, E , C ve B6 vitaminleri gibi sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumak için gerekli olan bir dizi vitamin ve mineral açısından zengindir . Araştırmalar, spirulinanın ayrıca vücudunuzdaki virüs ve bakterilerle savaşan beyaz kan hücrelerinin ve antikorların üretimini artırdığı bulunmuştur .
İçindekiler : Kale, Spirulina, Kereviz, Ispanak,Maydanoz, Nane, Zerdeçal, Zencefil, Demirhindi, Havuç, Elma, Portakal, Biberiye, Elma Sirkesi, Baharatlar, Kaya tuzu.
İkili Yabani Fermantasyon tekniği ile üretilmiştir.
Buzdolabında Muhafaza Ediniz
250ml.

Kara mürver & Hibiskus & Mor Havuç Tonik
Kara mürver, iltihapla savaşmaya, sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemeye ve vücudunuzdaki hücreleri en iyi durumda tutmaya yardımcı olabilecek antioksidanlarla doludur.
Antosiyanin adı verilen bir antioksidan özellikle mürverde bol miktarda bulunur ve kalp sağlığı, kan damarı sağlığı, beyin odaklanması ve hafıza faydalarıyla bağlantılıdır. Antosiyanin, mürvere koyu mor rengini de veren doğal pigmenttir.
Mürver aynı zamanda şunlar açısından da zengindir:
• C vitamini
• Diyet lifi
• Fenolik Asitler
• Flavonoidler
Fenolik asitler ve flavonoidler vücutta oksidatif stresin neden olduğu hasarı azaltmaya ve zararlı günlük toksinlerden korunmaya yardımcı olan diğer önemli antioksidan bileşiklerdir.
Hibiskus, serbest radikalleri nötralize ederek hücresel hasara karşı koruma sağlayan bileşikler olan antioksidanların zengin bir kaynağıdır . C vitamini, karotenoidler ve antosiyaninler dahil olmak üzere hücreleri hastalıktan koruyan birkaç antioksidan içerir
Mor Havuç, diyet lifi, C vitamini, potasyum , manganez ve K vitamini açısından zengin bir kaynaktır . Düşük bir kalori seviyesi vardır . Bununla birlikte, antioksidanlara gelince, mor havuçlar iyi bir lutein ve beta-karoten içeriğine sahiptir. Mor havuçlar diğer tüm havuç çeşitlerinden daha fazla fenolik bileşik içerir . [2]
İçindekiler : Kara Mürver, Hibiskus, Mor Havuç, Zerdeçal, Zencefil, Demirhindi, Elma, Portakal, Biberiye, Üzüm Sirkesi, Baharatlar, Kaya tuzu.
İkili Yabani Fermantasyon tekniği ile üretilmiştir.
Buzdolabında Muhafaza Ediniz
250ml.

Zerdeçal & Zencefil & Demirhindi Tonik
Zerdeçal ve zencefil, gingerol ve kurkumin gibi güçlü antioksidan özelliklere sahip bileşikler içerir. Çalışmalar bu baharatların birleştirildiğinde daha fazla antioksidan potansiyeli sunabileceğini gösteriyor.
Zerdeçalın gücünün çoğu, antiinflamatuar, antioksidan, antibakteriyel, antifungal özelliklere sahip olduğu kanıtlanmış bir antioksidan olan aktif bileşiği kurkuminden gelir.
Zerdeçaldaki kurkumin doğal ağrı kesici özelliği sunar eklem ağrısı ve rahatsızlığını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Zerdeçal, zencefil ve demirhindi kombinasyonu bağışıklık fonksiyonunu artıran , kolajen üretimini destekleyen ve oksidatif strese karşı koymaya yardımcı olan bir C vitamini kaynağı sağlar.
İçindekiler : Zerdeçal, Zencefil, Demirhindi, Havuç, Elma, Portakal, Biberiye, Elma Sirkesi, Baharatlar, Kaya tuzu.
İkili Yabani Fermantasyon tekniği ile üretilmiştir.
Buzdolabında Muhafaza Ediniz
250ml.

Kvass
Etkileyici probiyotik içeriğinin yanı sıra kvas, sindirim için bir tonik ve mükemmel bir susuzluk giderici olarak kabul edilir
Kvas, B12 vitamini, selenyum ve manganez de dahil olmak üzere çok çeşitli probiyotik ve besin maddeleri içerdiğinden ” fonksiyonel gıda ” olarak kabul ediliyor .
İçeriğinde bol miktarda antioksidan, doğal nitrat, A ve C vitamini ve potasyum da bulunur. Kvass, harika probiyotik besinlerden biri olarak kabul edildiğinden, bağırsak yolu sağlığını iyileştirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi birçok faydası vardır, bu da besinleri vücuda daha erişilebilir hale getirir. Ayrıca bağırsak sağlığı için en iyi içeceklerden biridir .
Kvas da dahil olmak üzere diyetinizdeki probiyotiklerin bağırsak mikroflorasının çeşitliliğini artırdığı ve metabolik aktiviteyi desteklediği, aynı zamanda iştah azaltıcı etkilere sahip olduğu gösterilmiştir . Probiyotik içecekler ayrıca ishal dahil laktoz intoleransı semptomlarını azaltmaya ve gıda alerjilerinin etkilerini azlatmaya yardımcı olabilir
Pancar ve pancar yaprakları antioksidan ve potasyum açısından zengindir ve bu sayede yaşlanma sürecine ve bazı hastalıklara yol açabilen serbest radikal hasarıyla savaşmaya yardımcı olur.
Pancar kvassı safra kesesini doğal olarak temizlemeye, safra akışını iyileştirmeye, vücudumuzdaki toksinleri gidermeye ve sağlımızı desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca doğal bir karaciğer temizliğinede katkı sağlarlar.
Pancar kvassı , pancarın pigmentinde bulunan betalain adı verilen fitonutrientler içerir . (Bunlar ellerinizin lekelenmesine neden olan maddelerdir.) Bu betalainler kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur ve pancar kvassı kanı alkalize ederek mükemmel bir kan toniği haline getirir.
Bu neden önemlidir? Kan dolaşımınız çok asidik hale geldiğinde, vücutta iltihaplanmaya neden olur ve pH seviyelerini dengelemeye çalıştığı için vücuttaki kalsiyumu tüketir.
Yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri pancar ve yeşil yapraklı sebzeler gibi alkali seviyesini artıran besinleri daha fazla tüketmektir.
Pancar C vitamini açısından zengin olduğundan , pancar kvası bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur ve soğuk algınlığına neden olan virüsleri uzak tutmaya yardımcı olabilir.
Ayrıca sağlıklı kemiklerin, karaciğerin, böbreklerin ve pankreas fonksiyonlarının bakımı için gerekli olan bir mineral olan manganez açısından da oldukça zengindir .
İçindekiler: Pancar, Mor Havuç, Kereviz Yaprağı, Baharatlar, Kaya Tuzu
Buzdolabında Muhafaza Ediniz
250 ml

Fermente Susuz Meşe Fıçısı Sirke -Zerdeçal & Zencefil & Elma & Tarçın-
Zerdeçal, Zencefil,Tarçın ve Elma kombinasyonuyla hazırlanmış susuz meşe fıçısı Yoka Sirke ile fazla kilolarınızdan kurtulun. Metabolizmayı hızlandırmaya, iştahı kontrol etmeye ve yağları etkili bir şekilde yakmaya yardımcı olur. Daha sağlıklı bir kilo ve gelişmiş vücut kompozisyonu deneyimleyin.
Vücudunuzun savunmasını Yoka Sirkesi ile güçlendirin. Antioksidanlarla doludur, enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur ve genel bağışıklığı artırır. Daha sağlıklı, daha dirençli bir hayatı yaşayın.
Yoka Sirkesi ile bağırsak sağlığınızı iyileştirin. Sindirime yardımcı olur, kabızlığı giderir ve şişkinliği azaltır. Daha iyi besin emilimi ve daha sağlıklı bir sindirim sistemini deneyimleyin.
1-2 yemek kaşığı Yoka Sirkesini bir bardak suya seyreltin. Her gün, tercihen yemeklerden hemen önce yada yemeklerle beraber tüketin.
Yoka Sirkesi ile doğanın gücünü açığa çıkarın. Daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyin ve farkı deneyimleyin.

Yoka Sirkesi’nin dönüştürücü gücünü keşfedin. Torosların en yüksek noktası olan Demirkazık dağlarında yetiştirilen Amasya elmalarından üretilen ve mükemmel bir şekilde meşe fıçılarında fermente edilen susuz, filtrelenmemiş iksirimiz, faydalı “Ana” kültürüyle doludur. Salatalara ekleyerek, günlük rutininize dahil ederek veya en sevdiğiniz içecekleri ve yemekleri zenginleştirerek çok yönlülüğünün tadını çıkarın. İyileştirilmiş sindirim, kalp sağlığı, kan şekeri yönetimi, parlak cilt ve kilo yönetiminin potansiyel faydalarını deneyimleyin. Bu güçlü iksirle içsel uyumunuzu serbest bırakın.

Sirkencübin
Sirkencübin şerbeti, Osmanlı zamanından günümüze kadar gelen özellikle sarayda çok tüketilen refahlatıcı ve sağlıklı bir şerbetdir. Mevlana Celaleddin Rumi’nin en sevdiği içeceklerden biri olan Sirkencübinin bir diğer adı da Mevlevi içeceğidir.
Elma sirkesi yada üzüm sirkesi, bal, su ve çeşitli baharatların karışımıyla hazırlanan SİRKENCÜBİN benzersiz lezzete ve ferahlatıcı bir aromaya sahiptir
*Detoks etkisiyle vücudumuzu arındırırken kan şekerini düzenleyerek uzun süreli tokluk hissi verir

* Hazımsızlığa iyi gelerek sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur
Hem elma sirkesi hem de bal, bağışıklık destekleyici tonik olarak geleneksel kullanım konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Sirkencübindeki sirke bir çözücü görevi görür mükemmel bir sindirim toniğidir , bal ise koruyucu ve tatlandırıcı bir madde olmasının yanı sıra iltihap önleyici, anti-alerjik ve antimikrobiyal katkılar sağlar..

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Fermente İçecek Seti” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir