Menü Kapat

Mağaza

Showing 1–16 of 29 results

  • 150.00 

    Fermente Sirkenin Kullanım Alanlar

    Fermente sirkeler Anti bakteriyel, antifungal ve antiinflamatuar özellikleri ile size sağlıklı ,genç bir cilt sağlar. Cildinizin sağlıklı alkali pH düzeyine erişmesine yardımcı olur. Yüzünüzü temizledikten sonra bir parça pamuğa elma sirkesi damlatın ve cildinize tonik gibi uygulayın. Gözenekleri sıkılaştırırken kirleri de temizleyecektir.

    Anti bakteriyel özelliği ile banyodan sonra koltuk altınıza birazcık sürmek kötü kokuyu engelleyecektir
    Temiz bir nefes için 1 yemek kaşığı sirke ile 1çay bardağı suyu karıştırıp gargara yaparsanız ağız ve boğaz içerisindeki kötü bakterilere karşı etkili olacaktır.

    Ayaklarınızı yıkadığınız suya bir miktar sirke döküp 15 dk. beklediğinizde ayaklarınızın pamuk gibi olacak ve kötü kokulara karşı etkili olacaktır.

    Varisler için bir pamuğa sirke damlatıp yatmadan önce varisli bölgeye uyguladığınızda size rahatlatacaktır
    Banyo yaptığınız suya 1 bardak sirke eklerseniz vücudunuzu toksinlerden arındıracaktır

    Saçlarınızı yıkadıktan sonra 1 bardak suya 1 yemek kaşığı sirke karıştırıp saçınıza uygulayıp 2 dk bekletip duruladığınızda saçlarınız daha sağlıklı ve parlak gözükecektir

    Bulaşık makinelerinde deterjan yerine sirke kullanabilirsiniz Fırın içi temizlikte ,mutfak tezgahı cam ve ayna temizliğinde de kullanabilirsiniz.

    Sirke Sağlıktır

    Gün içerisindeki bir öğününüze 2çay kaşığı sirke eklemeniz yemek sonrası kan şekeri yükselmelerinde % 20 ye varan düşmeler sağlayabiliyor.

    Akşam yemeğine eklenen 1-2 çay kaşığı sirkede ertesi sabah ki kan şekerini daha düşük tutabiliyor
    Düzenli sirke tüketiminin kan basıncını düşürebileceğini gösteren kanıtlar da mevcuttur.

  • 180.00 

    Acı biberler yaşlanma karşıtı ve antienflamatuar özellikler ,DNA koruması ve düşük tansiyon dahil olmak üzere sağlık yararları sağlayan karotenoidler( vitamin A),flavonoidler,antioksidanlar , vitaminler ve minareller içerir.

    Acı biberlerin asıl harikası ,acı biberlere acı tadı veren ve analjezik özellikleri için kullanılabilen renksiz bir bitki bileşiği olan kapsaisin maddesidir.

    Fermantasyon süreci acı biberlerin acısını biraz azaltırken onlara daha derin kompleks tatlar katar.

    Harissa, Kuzey Afrika menşeili bir acı sostur.

    Scoville ölçeğine göre 15000-20000 arasında bir acılık değerine sahip olan Harrisa’yı ister dip sos şeklinde, ister etlerin marinasyonunda, isterseniz de ekşi mayalı ekmeğinize yancı olarak tüketebilirsiniz.

    Kırmızı biber (serrano-cin), baharat çeşitleri, sarımsak ve gül tomurcukları ile fermente edilmiştir

  • 460.00  420.00 

    Sipariş notunuza hangi iki çeşidi istediğinizi belirtin lütfen.

  • 650.00  620.00 

    KİMCHİ, LAB ile fermente edilen, zengin probiyotik içeriğinin yanında prebiyotik de içermesiyle sağlığımıza sayısız fayda sunan sinbiyotik bir gıdadır.

    * Lakto fermente kimchi kendi suyuyla fermente olur; içerisindeki enzimler, vitaminler ve dost bakterilerle süper gıdaya dönüşür.

    Herbir çeşidine özgü sağlık deposu içeriği ve lezzetiyle fonksiyonel beslenmenin temelini oluşturur.

    * K, C ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, diyet lifi, folat, demir ve potasyum içerir.

    * Sirke, limon içermez, pastörize edilmemiştir.

    * Kimchi kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir gıdadır.

    * İçeriğindeki lif nedeniyle daha uzun sürede sindirilir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir.

    * Fermantasyon süreci, besinlerin biyoyararlanımını artırarak kendisinden daha besleyici hale getirir.
    Kkakdugi kimchi çeşidinde ana malzeme  olarak daikon turp  kullanılır. Turplar küpler halinde kesilir ve biber, zencefil, yeşil soğan vb. kombinasyonlarla harmanlanıp fermantasyona bırakılır. 

  • 555.00  495.00 

    Hangi Sauerkraut çeşidini istediğinizi lütfen sipariş notuna ekleyiniz.

  • 180.00 

    Jamu – Doğadan Gelen Fermente Güç

    Jamu, Endonezya’da yüzyıllardır şifa kaynağı olarak tüketilen geleneksel bir bitkisel fermente içecektir.
    Zerdeçal, zencefil, demirhindi ve pandan yaprağı gibi doğal içerikler; fermente edilerek sindirimi destekleyen, bağışıklığı güçlendiren ve bedene enerji veren bir karışıma dönüşür.

    Yoka Fermente olarak biz, bu kadim tarifi doğal lakto fermantasyon yöntemiyle, hiçbir katkı veya koruyucu madde kullanmadan yeniden yorumladık.
    Her yudumunda doğanın canlı enerjisini hissetmeniz için soğuk demleme ve doğal fermantasyon tekniklerini bir araya getirdik.

    🌿 İçeriğinde Ne Var?

    Zerdeçal: Güçlü antioksidan, doğal iltihap önleyici

    Zencefil: Sindirimi destekler, bağışıklığı güçlendirir

    Demirhindi: C vitamini ve elektrolit açısından zengindir

    Pandan yaprağı: Hafif vanilyamsı kokusu ve antioksidan içeriğiyle doğal ferahlık sağlar

    🌞 Neden Jamu?

    Doğal probiyotik içerir

    Bağışıklığı destekler

    Vücudu arındırır ve enerjiyi artırır

    Sindirim sistemini düzenler

    Ferah, hafif ve tamamen doğal bir içecek alternatifi sunar

    💧 Doğal Fermantasyonun Hafifliği

    Yoka Fermente Jamu; katkısız, koruyucusuz ve yapay aroma içermeyen, tamamen canlı bir içecektir.
    Doğanın dönüşüm gücüyle olgunlaşır; her şişesi yaşam dolu bir ferahlık sunar.

    🌿 Yoka Fermente Jamu

    Sağlıklı yaşamın doğadan gelen en zarif hali.
    Her yudumda zerdeçalın gücü, zencefilin canlılığı, demirhindinin dengesi ve pandan yaprağının taze kokusu.
    Doğadan gelen dengeyi hisset.

  • 180.00 

    Kvass, Pancardan gelen besinlerin tuz ve suyla ekstrakte edildiği infüzyon tekniği ile fermente edilerek hazırlanan probiyotik fermente bir içecektir.

    Bağışıklık sistemimizi desteklemeye yardımcı olan bol miktarda antioksidan içerir.

    Özellikle yoğun egzersiz programı uygulayan kişiler ve sporcular için pancardaki nitratlar ve betalainler kaslardaki kan akışını teşvik ederek performansı artırabilmektedir.

    Pancardaki yüksek folat ve folik asit seviyeleri ile probiyotik özellikleri onu sağlığımız için mükemmel bir içecek yapar.

    Ayrıca birçok lakto fermente içecek gibi sudan daha fazla nemlendiricidir.

  • 110.00 

    Kvass, Pancardan gelen besinlerin tuz ve suyla ekstrakte edildiği infüzyon tekniği ile fermente edilerek hazırlanan probiyotik fermente bir içecektir.

    Bağışıklık sistemimizi desteklemeye yardımcı olan bol miktarda antioksidan içerir.

    Özellikle yoğun egzersiz programı uygulayan kişiler ve sporcular için pancardaki nitratlar ve betalainler kaslardaki kan akışını teşvik ederek performansı artırabilmektedir.

    Pancardaki yüksek folat ve folik asit seviyeleri ile probiyotik özellikleri onu sağlığımız için mükemmel bir içecek yapar.

    Ayrıca birçok lakto fermente içecek gibi sudan daha fazla nemlendiricidir.

  • 440.00  395.00 

    Kvass, Pancardan gelen besinlerin tuz ve suyla ekstrakte edildiği infüzyon tekniği ile fermente edilerek hazırlanan probiyotik fermente bir içecektir.

    Bağışıklık sistemimizi desteklemeye yardımcı olan bol miktarda antioksidan içerir.

    Özellikle yoğun egzersiz programı uygulayan kişiler ve sporcular için pancardaki nitratlar ve betalainler kaslardaki kan akışını teşvik ederek performansı artırabilmektedir.

    Pancardaki yüksek folat ve folik asit seviyeleri ile probiyotik özellikleri onu sağlığımız için mükemmel bir içecek yapar.

    Ayrıca birçok lakto fermente içecek gibi sudan daha fazla nemlendiricidir.

  • 270.00 

    Fermente Sirkenin Kullanım Alanlar

    Fermente sirkeler Anti bakteriyel, antifungal ve antiinflamatuar özellikleri ile size sağlıklı ,genç bir cilt sağlar. Cildinizin sağlıklı alkali pH düzeyine erişmesine yardımcı olur. Yüzünüzü temizledikten sonra bir parça pamuğa elma sirkesi damlatın ve cildinize tonik gibi uygulayın. Gözenekleri sıkılaştırırken kirleri de temizleyecektir.

    Anti bakteriyel özelliği ile banyodan sonra koltuk altınıza birazcık sürmek kötü kokuyu engelleyecektir
    Temiz bir nefes için 1 yemek kaşığı sirke ile 1çay bardağı suyu karıştırıp gargara yaparsanız ağız ve boğaz içerisindeki kötü bakterilere karşı etkili olacaktır.

    Ayaklarınızı yıkadığınız suya bir miktar sirke döküp 15 dk. beklediğinizde ayaklarınızın pamuk gibi olacak ve kötü kokulara karşı etkili olacaktır.

    Varisler için bir pamuğa sirke damlatıp yatmadan önce varisli bölgeye uyguladığınızda size rahatlatacaktır
    Banyo yaptığınız suya 1 bardak sirke eklerseniz vücudunuzu toksinlerden arındıracaktır

    Saçlarınızı yıkadıktan sonra 1 bardak suya 1 yemek kaşığı sirke karıştırıp saçınıza uygulayıp 2 dk bekletip duruladığınızda saçlarınız daha sağlıklı ve parlak gözükecektir

    Bulaşık makinelerinde deterjan yerine sirke kullanabilirsiniz Fırın içi temizlikte ,mutfak tezgahı cam ve ayna temizliğinde de kullanabilirsiniz.

    Sirke Sağlıktır

    Gün içerisindeki bir öğününüze 2çay kaşığı sirke eklemeniz yemek sonrası kan şekeri yükselmelerinde % 20 ye varan düşmeler sağlayabiliyor.

    Akşam yemeğine eklenen 1-2 çay kaşığı sirkede ertesi sabah ki kan şekerini daha düşük tutabiliyor
    Düzenli sirke tüketiminin kan basıncını düşürebileceğini gösteren kanıtlar da mevcuttur.

  • 230.00 

    SAUERKRAUT (Ekşi Lahana), LAB ile fermente edilen, zengin probiyotik içeriğinin yanında prebiyotik de içermesiyle sağlığımıza sayısız fayda sunan sinbiyotik bir gıdadır.

    Lakto fermente ekşi lahana kendi suyuyla fermente olur; içerisindeki enzimler, vitaminler ve dost bakterilerle süper gıdaya dönüşür.

    Herbir çeşidine özgü sağlık deposu içeriği ve lezzetiyle fonksiyonel beslenmenin temelini oluşturur.

    K, C ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, diyet lifi, folat, demir ve potasyum içerir.

    Sirke, limon içermez, pastörize edilmemiştir.

    Ekşi lahana kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir gıdadır.

    İçeriğindeki lif nedeniyle daha uzun sürede sindirilir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir.

    Fermantasyon süreci, besinlerin biyoyararlanımını artırarak kendisinden daha besleyici hale getirir.

    Bağırsak mikrobiyatası genel sağlığımız için son derece önemlidir. Bağırsaklarımızda bulunan bakteriler metabolizmamızı, ruh halimizi, bağışıklık sistemimizi, enerji seviyemizi, hormon üretimimizi ve çok daha fazlasını etkiler. Dolayısıyla sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olabilmenin en iyi ve en etkili yolu probiyotik gıdalardır.

  • 230.00 

    SAUERKRAUT (Ekşi Lahana), LAB ile fermente edilen, zengin probiyotik içeriğinin yanında prebiyotik de içermesiyle sağlığımıza sayısız fayda sunan sinbiyotik bir gıdadır.

    Lakto fermente ekşi lahana kendi suyuyla fermente olur; içerisindeki enzimler, vitaminler ve dost bakterilerle süper gıdaya dönüşür.

    Herbir çeşidine özgü sağlık deposu içeriği ve lezzetiyle fonksiyonel beslenmenin temelini oluşturur.

    K, C ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, diyet lifi, folat, demir ve potasyum içerir.

    Sirke, limon içermez, pastörize edilmemiştir.

    Ekşi lahana kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir gıdadır.

    İçeriğindeki lif nedeniyle daha uzun sürede sindirilir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir.

    Fermantasyon süreci, besinlerin biyoyararlanımını artırarak kendisinden daha besleyici hale getirir.

    Bağırsak mikrobiyatası genel sağlığımız için son derece önemlidir. Bağırsaklarımızda bulunan bakteriler metabolizmamızı, ruh halimizi, bağışıklık sistemimizi, enerji seviyemizi, hormon üretimimizi ve çok daha fazlasını etkiler. Dolayısıyla sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olabilmenin en iyi ve en etkili yolu probiyotik gıdalardır.