KİMCHİ, LAB ile fermente edilen, zengin probiyotik içeriğinin yanında prebiyotik de içermesiyle sağlığımıza sayısız fayda sunan sinbiyotik bir gıdadır.
* Lakto fermente kimchi kendi suyuyla fermente olur; içerisindeki enzimler, vitaminler ve dost bakterilerle süper gıdaya dönüşür.
Herbir çeşidine özgü sağlık deposu içeriği ve lezzetiyle fonksiyonel beslenmenin temelini oluşturur.
* K, C ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, diyet lifi, folat, demir ve potasyum içerir.
* Sirke, limon içermez, pastörize edilmemiştir.
* Kimchi kalorisi düşük ve lif oranı yüksek bir gıdadır.
* İçeriğindeki lif nedeniyle daha uzun sürede sindirilir. Bu sayede uzun süre tokluk hissi verir.
* Fermantasyon süreci, besinlerin biyoyararlanımını artırarak kendisinden daha besleyici hale getirir.
Kkakdugi kimchi çeşidinde ana malzeme olarak daikon turp kullanılır. Turplar küpler halinde kesilir ve biber, zencefil, yeşil soğan vb. kombinasyonlarla harmanlanıp fermantasyona bırakılır.