Acı biberler yaşlanma karşıtı ve antienflamatuar özellikler ,DNA koruması ve düşük tansiyon dahil olmak üzere sağlık yararları sağlayan karotenoidler( vitamin A),flavonoidler,antioksidanlar , vitaminler ve minareller içerir.
Acı biberlerin asıl harikası ,acı biberlere acı tadı veren ve analjezik özellikleri için kullanılabilen renksiz bir bitki bileşiği olan kapsaisin maddesidir.
Fermantasyon süreci acı biberlerin acısını biraz azaltırken onlara daha derin kompleks tatlar katar.
Harissa, Kuzey Afrika menşeili bir acı sostur.
Scoville ölçeğine göre 15000-20000 arasında bir acılık değerine sahip olan Harrisa’yı ister dip sos şeklinde, ister etlerin marinasyonunda, isterseniz de ekşi mayalı ekmeğinize yancı olarak tüketebilirsiniz.
Kırmızı biber (serrano-cin), baharat çeşitleri, sarımsak ve gül tomurcukları ile fermente edilmiştir