Tapenade, geleneksel olarak zeytin, kapari ve zeytinyağıyla hazırlanan bir Akdeniz ezmesidir. Yoka Fermente olarak bu tarifi, deniz yosunu ile yeniden yorumladık. Tabiatın iki güçlü ve sağlıklı gıdasını zeytin ve yosunu aynı kavanozda buluşturduk.
Doğal fermantasyonla olgunlaşan bu tapenade, hem besleyici hem de tamamen bitkisel bir seçenek arayanlar için idealdir.
Tuzlu ve umami aromasıyla sofralarınıza derinlik ve renk katacaktır.
içeriği, Yeşil zeytin, siyah zeytin, kapari, deniz yosunu ( nori ve sprulina ), ceviz, fesleğen, zeytinyağı, sarımsak, kurutulmuş
domates, baharatlar
Mineral zengini : Deniz yosunu doğal iyot ve magnezyum kaynağıdır.
Canlı fermente dokunuş : Sindirimi destekler, doğallığın canlılığını taşır.
Bitkisel güç: Zeytin ve yosunun birleşimiyle yoğun doyurucu bir tat profili sunar.
Ekşi mayalı ekmek, salata veya peynir tabağıyla mükemmel uyum sağlar
Yoka yosunlu tapenade sofranıza Akdeniz`in doğallığını ve denizin ferahlığını taşır.
230.00 ₺
içeriği, Yeşil zeytin, siyah zeytin, kapari, deniz yosunu ( nori ve sprulina ), ceviz, fesleğen, zeytinyağı, sarımsak, kurutulmuş
domates, baharatlar.
300 g dır.
İlgili ürünler
-
160.00 ₺
Chow Chow Turşusu – Kıtır Kıtır, Renk Renk,
Tam Bir Lezzet Patlaması!Sebzelerin en taze hâli, fermente dokunuşla buluştu ve ortaya tek kaşıkta bile yüz güldüren bir lezzet çıktı.
Chow Chow; kıtır gevrekliği, hafif tatlı dokusu ve sirkenin ferah ekşiliğiyle tabağa enerji katıyor.🥒 Tat Profili
• İlk lokmada canlı bir ekşilik ve ferah aroma
• Arkadan gelen yumuşak tatlılık ve sebzelerin doğal suyu
• Hardal ve baharatlardan gelen sıcak, hafif acılı bir bitiş
• Her kaşıkta kıtır kıtır bir doku🌶️ Neden Bu Kadar Seviliyor?
Çünkü yağlı yemeklere hafiflik, sade tabaklara karakter, sandviçlere ise “işte bu!” dedirten bir dokunuş katıyor. Izgaraların yanında, hamburgerde, taco’da, kahvaltıda… Kısacası koyduğun her yere yakışıyor.
Gramaj: 300 gr -
640.00 ₺580.00 ₺Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin. -
320.00 ₺
Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.
Siyah sarımsak, klasik beyaz sarımsağın fermente edilmiş halidir. Taze sarımsak, hassas bir şekilde kontrol edilen koşullar altında birkaç hafta saklanır ve bu da ona koyu siyah rengini ve çok özel bir lezzetini verir. Bu işlem sadece görünümünü değil, aynı zamanda kimyasal bileşimini ve sağlık yararlarını da değiştirir.
Siyah sarımsak üretimi, sabır ve hassasiyet gerektiren zaman alıcı bir süreçtir. Taze sarımsak, yaklaşık 70 santigrat derece sabit sıcaklıkta ve %80-90 nem oranında yaklaşık 90 gün boyunca fermente edilir. Bu işlem sırasında, çiğ sarımsağın yoğun kokusundan ve keskin tadından sorumlu olan kükürt bileşikleri parçalanır. Bunun yerine, sarımsağa koyu rengini ve kadifemsi dokusunu veren melanoidinler üretilir.
Siyah sarımsağın şaşırtıcı derecede karmaşık ve tatlı bir tadı vardır. Taze sarımsağın keskin ve yakıcı notası, meyan kökü, balzamik sirke , erik ve bir tutam karamel karışımını anımsatan bir aromaya dönüşür. Bu derin lezzet, onu yemekleri özel bir şekilde zenginleştiren eşsiz bir malzeme haline getirir.
Fermente siyah sarımsağın muhteşem tatlı, dumanlı aroması mantarların güçlü topraksı aroması ve deniz yosunun umami tadı ile harmanlanır ve ortaya Umami, Tuzlu, Tatlı, Hafif Dumanlı bir lezzet senfonisi çıkar.* Makarna
* Pişmiş et, özellikle biftek, tavuk
* Yumurta
* Püre veya fırınlanmış patates
* Mevsim sebzeleri
* Salata
gibi yiyeceklerinize lezzet katın.







İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.