Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.
640.00 ₺ 580.00 ₺
İlgili ürünler
-
320.00 ₺
Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.
Çerkez tuzu; Kuzey Kafkasya halklarının geleneksel tuzu olup, özellikle Adıge, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes’te popülerdir. Yemeklere zengin bir aroma ve tat veren, çeşitli otlar ve taze sarımsakla harmanlanmış bir tuzdur.
* Et ve balık
* Marinasyon
* Salata sosları
* Yoğurt
* Ekmek ve tuzlu hamur işi
* Izgara sebze
* Yumurta
gibi yiyeceklerinize lezzet katın. -
99.50 ₺
Yoka gevreklerini; 10 yıldır düzenli olarak atalık buğday unları ile beslediğimiz Yoka Ekşi Mayası ile hazırlıyoruz. Kullandığımız atalık buğday unları ve uzun fermantasyon süreci ile sindirimi kolay, lezzetli ve uzun süre tok tutan gevrekler elde ediyoruz
• Ekşi lahanalarınıza, peynirlerinize, soslarınıza, reçel ya da marmelatlarınıza altlık yapabilirsiniz
• Lezzetli bir çıtırlık için salatalarınıza, çorbalarınıza ekleyebilirsiniz
• Tek başına bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
Kullandığımız atalık buğday unları taş değirmende öğütülmüştür. Kepeği ve ruşeymi ayrılmamıştır. Protein, lif, vitamin ve mineral içeriği ile besin değerleri yüksektir.Yoka Gevreklerinin Üretiminde Kullandığımız Unlar;
• Selçuklu nazarlığı olarak da tabir edilen Sivas`ın atalık buğdayı ZERUN buğdayımız
• Hitit kitabelerinde bile bahsi geçen, kaz dağlarının eteklerinde yetişen KIZILCA buğdayımız
• İç Anadolu da özellikle Kayseri ilimizde yetiştirilen nesilden nesile korunarak bugünlere gelmiş GACER buğdayımız
• Anadolu coğrafyasının en eski buğday türlerinden biri olan, Kars- Erzurum civarında yetiştirilen, 2500 rakımlı Alla hu Ekber Dağları eteklerinde yeniden toprakla buluşan KIRMIZI buğdayımız
• Mezopotamya`nın altın saçlı kızı ve Mezopotamya`nın bilinen en eski buğdayı, Mardin de yeniden hayat bulan SORGÜL buğdayımız.Her biri kültürel miras, genetik hazinemiz.
İçindekiler : Atalik buğday unları karışımı, tereyağı, zeytinyağı, ekşi maya, süt, karbonat, sirke, kaya tuzu
-
320.00 ₺
Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.Bu tuz kristal değil, ince toz şeklinde olduğundan, patlamış mısır tanelerine birazcık yağ ile birlikte az miktarda eklemeniz yeterlidir. Patlamış mısıra lezzetli bir tereyağlı tat verir. Hiç bir katkı maddesi içermemektedir.
* patlamış mısır
* patates kızartmaları
* cips
* kuruyemiş karışımları
gibi yiyeceklerinize lezzet katın.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.