Showing all 7 results
-
320.00 ₺
Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.
Taze fesleğenin canlı ferahlatıcı notaları baharatlar ve deniz yosununun umami aromasıyla birleştirilerek hazırlanan pesto bitirme tuzumuz her yemeğe çok yönlü bir son dokunuş katıyor.
Parlak yeşil tanecikler damakta uyandırdığı yoğun lezzetin yanı sıra görsel bir çekicilik de sunuyor.
* Tavuk
* Balık
* Salata
* Çorba, özellikle sebze çorbası
* Kavrulmuş veya ızgara sebzeler
* Yumurta yemekleri, özellikle çırpılmış veya omlet şeklinde
* Makarna ve pirinç
* Fasulye yemekleri, özellikle barbunya
gibi yiyeceklerinize lezzet katın. -
320.00 ₺
Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.
Çerkez tuzu; Kuzey Kafkasya halklarının geleneksel tuzu olup, özellikle Adıge, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes’te popülerdir. Yemeklere zengin bir aroma ve tat veren, çeşitli otlar ve taze sarımsakla harmanlanmış bir tuzdur.
* Et ve balık
* Marinasyon
* Salata sosları
* Yoğurt
* Ekmek ve tuzlu hamur işi
* Izgara sebze
* Yumurta
gibi yiyeceklerinize lezzet katın. -
320.00 ₺
Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.Bu tuz kristal değil, ince toz şeklinde olduğundan, patlamış mısır tanelerine birazcık yağ ile birlikte az miktarda eklemeniz yeterlidir. Patlamış mısıra lezzetli bir tereyağlı tat verir. Hiç bir katkı maddesi içermemektedir.
* patlamış mısır
* patates kızartmaları
* cips
* kuruyemiş karışımları
gibi yiyeceklerinize lezzet katın. -
320.00 ₺
Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin.
Siyah sarımsak, klasik beyaz sarımsağın fermente edilmiş halidir. Taze sarımsak, hassas bir şekilde kontrol edilen koşullar altında birkaç hafta saklanır ve bu da ona koyu siyah rengini ve çok özel bir lezzetini verir. Bu işlem sadece görünümünü değil, aynı zamanda kimyasal bileşimini ve sağlık yararlarını da değiştirir.
Siyah sarımsak üretimi, sabır ve hassasiyet gerektiren zaman alıcı bir süreçtir. Taze sarımsak, yaklaşık 70 santigrat derece sabit sıcaklıkta ve %80-90 nem oranında yaklaşık 90 gün boyunca fermente edilir. Bu işlem sırasında, çiğ sarımsağın yoğun kokusundan ve keskin tadından sorumlu olan kükürt bileşikleri parçalanır. Bunun yerine, sarımsağa koyu rengini ve kadifemsi dokusunu veren melanoidinler üretilir.
Siyah sarımsağın şaşırtıcı derecede karmaşık ve tatlı bir tadı vardır. Taze sarımsağın keskin ve yakıcı notası, meyan kökü, balzamik sirke , erik ve bir tutam karamel karışımını anımsatan bir aromaya dönüşür. Bu derin lezzet, onu yemekleri özel bir şekilde zenginleştiren eşsiz bir malzeme haline getirir.
Fermente siyah sarımsağın muhteşem tatlı, dumanlı aroması mantarların güçlü topraksı aroması ve deniz yosunun umami tadı ile harmanlanır ve ortaya Umami, Tuzlu, Tatlı, Hafif Dumanlı bir lezzet senfonisi çıkar.* Makarna
* Pişmiş et, özellikle biftek, tavuk
* Yumurta
* Püre veya fırınlanmış patates
* Mevsim sebzeleri
* Salata
gibi yiyeceklerinize lezzet katın. -
640.00 ₺580.00 ₺Umami; tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlara ilaveten ” beşinci tat ” olarak adlandırılmaktadır. Deniz yosunu, eski peynir, olgun domates ve mantar gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Ağız sulandıran o lezzet den sorumlu bileşikler olan glutamat ve nükleotitlerle tat reseptörlerini harekete geçirir.
Kristal kaya tuzu yosunlardan gelen umami bileşiklerle birlikte çalışarak daha kompleks tatlar elde etmenizi sağlar. Mutfakta asıl maharet lezzetleri katmanlar halinde birleştirdiğinizde ortaya çıkar. Deniz yosunu ve baharatlarla tatlandırılmış bir tutam tuz, ağır soslar veya karmaşık işlemler gerektirmeden yemeğinize lezzet katmanları katabilir.
Umami tuzlarımız sandviçlerinize, salatalarınıza, yemeklerinize lezzet, doku ve görsel çekicilik katar.
Mutfağınıza yepyeni bir lezzet katacak gurme bir karışım olan umami tuzlarımızın tadını keşfedin. -
99.50 ₺
Yoka gevreklerini; 10 yıldır düzenli olarak atalık buğday unları ile beslediğimiz Yoka Ekşi Mayası ile hazırlıyoruz. Kullandığımız atalık buğday unları ve uzun fermantasyon süreci ile sindirimi kolay, lezzetli ve uzun süre tok tutan gevrekler elde ediyoruz
• Ekşi lahanalarınıza, peynirlerinize, soslarınıza, reçel ya da marmelatlarınıza altlık yapabilirsiniz
• Lezzetli bir çıtırlık için salatalarınıza, çorbalarınıza ekleyebilirsiniz
• Tek başına bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
Kullandığımız atalık buğday unları taş değirmende öğütülmüştür. Kepeği ve ruşeymi ayrılmamıştır. Protein, lif, vitamin ve mineral içeriği ile besin değerleri yüksektir.Yoka Gevreklerinin Üretiminde Kullandığımız Unlar;
• Selçuklu nazarlığı olarak da tabir edilen Sivas`ın atalık buğdayı ZERUN buğdayımız
• Hitit kitabelerinde bile bahsi geçen, kaz dağlarının eteklerinde yetişen KIZILCA buğdayımız
• İç Anadolu da özellikle Kayseri ilimizde yetiştirilen nesilden nesile korunarak bugünlere gelmiş GACER buğdayımız
• Anadolu coğrafyasının en eski buğday türlerinden biri olan, Kars- Erzurum civarında yetiştirilen, 2500 rakımlı Alla hu Ekber Dağları eteklerinde yeniden toprakla buluşan KIRMIZI buğdayımız
• Mezopotamya`nın altın saçlı kızı ve Mezopotamya`nın bilinen en eski buğdayı, Mardin de yeniden hayat bulan SORGÜL buğdayımız.Her biri kültürel miras, genetik hazinemiz.
İçindekiler : Atalik buğday unları karışımı, tereyağı, zeytinyağı, ekşi maya, süt, karbonat, sirke, kaya tuzu
-
99.50 ₺
Yoka gevrek Yoka gevreklerini; 10 yıldır düzenli olarak atalık buğday unları ile beslediğimiz Yoka Ekşi Mayası ile hazırlıyoruz. Kullandığımız atalık buğday unları ve uzun fermantasyon süreci ile sindirimi kolay, lezzetli ve uzun süre tok tutan gevrekler elde ediyoruz
• Ekşi lahanalarınıza, peynirlerinize, soslarınıza, reçel ya da marmelatlarınıza altlık yapabilirsiniz
• Lezzetli bir çıtırlık için salatalarınıza, çorbalarınıza ekleyebilirsiniz
• Tek başına bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
Kullandığımız atalık buğday unları taş değirmende öğütülmüştür. Kepeği ve ruşeymi ayrılmamıştır. Protein, lif, vitamin ve mineral içeriği ile besin değerleri yüksektir.Yoka Gevreklerinin Üretiminde Kullandığımız Unlar;
• Selçuklu nazarlığı olarak da tabir edilen Sivas`ın atalık buğdayı ZERUN buğdayımız
• Hitit kitabelerinde bile bahsi geçen, kaz dağlarının eteklerinde yetişen KIZILCA buğdayımız
• İç Anadolu da özellikle Kayseri ilimizde yetiştirilen nesilden nesile korunarak bugünlere gelmiş GACER buğdayımız
• Anadolu coğrafyasının en eski buğday türlerinden biri olan, Kars- Erzurum civarında yetiştirilen, 2500 rakımlı Allahu Ekber Dağları eteklerinde yeniden toprakla buluşan KIRMIZI buğdayımız
• Mezopotamya`nın altın saçlı kızı ve Mezopotamya`nın bilinen en eski buğdayı, Mardin de yeniden hayat bulan SORGÜL buğdayımız.Her biri kültürel miras, genetik hazinemiz.
İçindekiler : Atalik buğday unları karışımı, tereyağı, zeytinyağı, ekşi maya, süt, karbonat, sirke, keten tohumu, haşhaş, susam, çörek otu, ay çekirdeği, kaya tuzu